Nieuws

6 mei: Coachcafé voor jonge alumni

Op woensdag 6 mei vindt er weer een Coachcafé voor jonge alumni plaats. Dit Coachcafé biedt je als jonge alumnus de mogelijkheid om, geholpen door professionele coaches, verder te denken over je loopbaan, de keuzes waar je voor staat en de stappen die je zou kunnen zetten.


Diesviering voor alumni

Een inkijkje in het onderzoek van Freek Vonk, Job Cohen die inzoomt op de veranderingen in de zorg en aandacht voor onderwerpen variërend van archeologisch onderzoek tot de broertjes en zusjes van de zon. Het komt allemaal aan bod tijdens de diesviering voor alumni, op zaterdag 14 februari a.s.


De Faculteit Archeologie en de Alumni

De Faculteit der Archeologie hecht veel waarde aan contacten met zijn alumni. Voor de faculteit zijn oud-studenten belangrijk vanwege hun feedback op het onderwijs en de link met de praktijk. Alumni van de Faculteit der Archeologie zijn altijd welkom bij de door de Faculteit georganiseerde activiteiten, te vinden in het overzicht symposia, lezingen, workshops etc. (Engels). Twijfelt u eraan welkom te zijn, neem dan contact op met de alumni contactpersoon van de Faculteit.


Leidraad Winter 2012: Europa

Onze afgestudeerden hebben op allerlei manieren sterke banden met Europa, of ze nu werken als Europarlementariër, bij de Europese Commissie, bij een multinational of bij een onderzoeksinstituut.


Volkskrant-IISG Scriptieprijs 2012 voor Floris Keehnen

Met zijn MA scriptie "Trinkets (f)or Treasure? The role of European material culture in intercultural contacts in Hispaniola during early colonial times"  won Leiden alumnus Floris Keehnen de Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis. Begeleider: Prof. dr. Corinne Hofman.


Opgravingen op Facebook

Facebook wordt tegenwoordig niet alleen gebruikt om vrienden in de gaten te houden, maar ook opgravingen. Twee opgravingen waaraan Leidse studenten aan meehelpen staan op facebook. Niet alleen vind je daar achtergrondinformatie over de opgraving, ook staan er veel foto's op en kun je er de bevindingen van de studenten bekijken.